Jumaat, 6 Februari 2009

Milo / Coco Crunch Coklat Rangup

Bahan-Bahan:

  • 1 kotak milo crunch atau cococrunch
  • cooking choclate 1 bungkus
  • Paper cup
  • manik gula
Cara:

Cukup mudah. cairkan cooking coklat secara boiling water. Sediakan paper cup dan letakkan milo crunch. Bila coklat cair, kaut dengan sudu dan curahkan di atas milo crunch sekadar perlu (biar coklat melekat pada setiap pisahan milocrunch agar ia melekat satu sama lain ketika sejuk). Sejukkan pada suhu bilik.

Cadangan Hidangan:

Tabur manik gula berwarna agar ia lebih menyerlah.

Tambahan:

Satu paper cup cuma letak 3 - 5 biji milo/coco crunch bergantung kepada saiz paper cup, untuk elak pembaziran coklat. Simpan dalam balang kedap udara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan